НАША ШКОЛА

            Основна школа ''Олга Милутиновић'' налази се у Годачици. Годачица је удаљена 23 километра од Краљева. Смештена је на обронцима Гледићких планина. Иако мало место по броју становника, заузима велико пространство.

         

            Школа се налази у идеалном окружењу, тако да имамо могућности да користимо природне ресурсе и да васпитавамо децу за здраве стилове живота и да остварујемо план за заштиту животне средине.

Наша школа спада у старије школе гружанског краја. Почела је са радом 1875-1880. године у згради која је била брвнара.

            Садашња стара зграда, поред цркве сазидана је 1924 и 1925. године и била је у употреби све до 1958. године када је изграђена нова зграда и предата на употребу.

            Од 1952. године школа ради као осмогодишња, односно те године су први пут уписани ученици у пети разред.

            Први директор осмогодишње школе био је Раде Матовић из Самаила који је био на челу школе 16 година. На челу школе су једно време били Сретен Богојевић,  рођени Годачичанин и Перка Јовичић, а најдужи стаж у руководству школом имао је Драгомир Павловић-Гале, који је пуне 23 године био на челу овог колектива. Неколико година директор је била Гордана Миљковић а вршилац дужности директора школе Марица Коматовић. Садашњи директор школе је Снежана Јовановић.

             Школа је уписана у судски регистар код Окружног привредног суда у Краљеву решењем бр.ФИ-359/91-95.

             Основна школа ''Олга Милутиновић'' у Годачици је матична школа са издвојеним одељењима у Раваници и  Лешеву.

ЕКО Олга Милутиновић 2019

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now